نوشته شده توسط : کاریاب
آشنایی با انواع فرمت های عکس

امروزه همانطور که شاهد گستردگی و تنوع محصولات و وب سایت ها و تکنولوژی های مختلفی در دور و بر خودمان هستیم، دنیای تصاویر هم دستخوش تغییرات زیادی شده است. برای بالا بردن کیفیت تصاویر و کاهش حجم آنها بخاطر افزایش سرعت لود وب سایت ها و صفحات وب از فرمت های زیادی امروزه استفاده می شود.

طبقه بندی انواع فایل های موجود در دنیای وب

امروزه توجه به اینکه از چه فایلی و با چه فرمتی در کارهای گرافیکی خود استفاده می کنید، از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر فرمت و رزولوشن فایل مورد شما استاندارد و درست نباشد، به نتیجه درستی نخواهید رسید. امروزه فایل های موجود را در دو دسته فایل های رستر Raster و فایل های وکتور Vector طبقه بندی می کنند.

در کل فایل های رستر شامل فایل هایی هستند که از پیکسل ها برای شکل دادن به تصویر مورد نظر استفاده شده است. فرمت های تصویری مانند jpeg، gif، png، bmp و موارد مشابه این در این دسته قرار می گیرند. بنابراین می توان گفت که عکس هایی که در دنیای وب از آنها استفاده می کنیم در این دسته بندی قرار می گیرند.

فایل های وکتور به فایل های pdf، eps گفته می شود. در این فایل ها نسخه اصلی فایل همیشه در دسترس قرار می گیرد تا به راحتی بتوان آن را ویرایش کرد.

معرفی انواع فرمت های عکس

در این بخش می خواهیم انواع فایل های رستر یا فرمت های تصاویری که مورد استفاده قرار می دهیم را به شما معرفی نماییم.

 

1.     فرمت JPG یا JPEG

این فرمت بیشتر از همه فرمت های دیگر در تصاویر استفاده می شود. اکثر تصاویری که در بر روی موبایل خود دارید یا در مقالات وب سایت تان از آنها استفاده می کنید با این فرمت ذخیره شده باشند. در این فرمت با کاهش سایز عکس حجم آن نیز کاهش می یابد.

2.     فرمت PNG

این فرمت مخفف عبارت Portable Network Graphics بوده و برای صفحات وب یک فرمت مناسب و کاربردی به شمار می رود. یکی از مزیت های اصلی این فرمت این بوده که دارای پس زمینه شفافی بوده. بنابراین برای طراحی صفحات وب و کارهای گرافیکی کاربرد زیادی دارند. حجم فایل ها در این فرمت بالا بوده و تصاویر از کیفیت بالایی هم برخوردار هستند.

3.     فرمت GIF

در این بخش از آشنایی با انواع فرمت های عکس لازم است بدانید که این فرمت مخفف کلمه Graphic Interchange Format بوده و برای ساخت تصاویر متحرک و انیمیشنی کاربرد دارد. در تبلیغات بنری اکثرا از این فرمت برای ایجاد تبلیغات متحرک استفاده می شود. یکی از معایب اصلی این فرمت محدود بودن تعداد رنگ ها در آن است. بنابراین جهت استفاده برای تصاویر با کیفیت مناسب نیستند.

4.     فرمت BMP

این فرمت که با نام Bitmap هم شناخته می شود برای اولین بار توسط کمپانی مایکروسافت برای ذخیره فایل های گرافیکی در ویندوز طراحی شد. در این فرمت اطلاعات هر پیکسل به همان صورتی که بوده، ذخیره می شود و فایل های آن غیر فشرده هستند.

5.     فرمت Tiff

این فرمت مخفف کلمه Tagged Image File Format بوده و تصاویر را به صورت 8 یا 16 بیت برای هر رنگ ذخیره می کند. مزیت اصلی این فرمت در این است که کیفیت تصاویر در آن بالاتر از jpeg بوده و کاربرد اصلی آن هم در صنعت چاپ است.

6.     فرمت SVG

این فرمت مخفف Scalable Vector Graphics بوده و در آن اطلاعات هر عکس بصورت توصیف هندسی سیو می شود. در این فرمت قابلیت فشرده سازی هم وجود دارد. بنابراین می تواند تصاویر با کیفیت بالا و حجم بسیار کمتری را نسبت به سایر فرمت ها ارائه دهد.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

فرمت های ذخیره سازی اطلاعات

فرمت های ذخیره سازی اطلاعات چیست ؟ بهترین فرمت برای تصاویر کدام است ؟ فرمت های مختلف چه تفاوت و مزایایی دارن ؟ فرمت های ذخیره سازی صوت چیست ؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی و توضیح فرمت های ذخیره سازی اطلاعات بپردازیم

بررسی انواع فرمت های تصویری ؛ AVI ، MKV و MP4 چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

آیا تا به حال دلیل وجود انواع فرمت های تصویری برایتان سوال شده است؟ مگر امکان توافق بر سر یک فرمت و استفاده همیشگی از آن در همه جا وجود ندارد؟ برای فایل‌های ویدیویی، پسوندهای زیادی وجود دارند. اگرچه برخی از آن‌ها منسوخ شده و دیگر کاربردی ندارند، اما هنوز تعداد قابل توجهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. شرایطی را در نظر بگیرید که یک فایل ویدیویی تنها در یک فرمت موجود است، آن هم فرمتی که توسط دستگاه شما پشتیبانی نمی‌شود!

به عنوان نمونه ممکن است یک فایل ویدیویی را با فرمت MOV دریافت کرده و مشاهده کنید تلویزیون هوشمند قدیمی شما از آن پشتیبانی نمی‌کند. در این زمان مجبورید تا به جای تماشای ویدیو در تلویزیون عریض و بزرگ خود، به تماشای آن در لپ تاپ کوچکتان رضایت دهید. این تنها مثال کوچکی از زمان‌هایی است که همه ما برای پخش یک فایل ویدیویی به مشکل برخورد کرده‌ایم.

درک انواع فرمت های تصویری و کدک‌ها

فایل‌های چندرسانه‌ای از دو بخش ظرف و کدک تشکیل شده‌اند. تفاوت بین این دو، همان چیزی است که بیشتر کاربران را سردرگم می‌کند، اما وقتی فرق میانشان را متوجه شوید، دلیل ارجحیت برخی از انواع فرمت های تصویری و کدک‌ها به بقیه را درک خواهید کرد. وقتی یک فایل ویدیویی را به همراه یک پسوند مشاهده می‌کنید، در واقع در حال مشاهده نوع ظرف آن هستید. نوع ظرف مشخص می‌کند چه نوع دیتایی باید در فایل نگهداری شده و همچنین این دیتا چگونه در درون فایل مرتب شود. به عنوان مثال، ممکن است یک فرمت ظرف، فقط برای یک ترک ویدیویی، یک ترک صوتی و یک زیرنویس فضا داشته باشد. نکته اینجاست که نوع ظرف، به طور حتم نحوه کد شدن دیتا را مشتخص نمی‌کند. اما منظور از کد شدن در اینجا چیست؟

یک فیلم خام، حجم بسیار بسیار زیادی دارد و ممکن است یک ترک یک دقیقه‌ای، بسته به رزولوشن و نرخ فریمی آن، تا چندین گیگابایت فضا اشغال کند. به همین دلیل ترک‌های ویدیویی می‌بایست پیش از رایت شدن بر روی سی دی و یا قرارگیری در اینترنت به منظور دانلود، تا رسیدن به یک حجم معقول فشرده‌ شوند. متدهای فشرده‌سازی زیادی وجود داشته و هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. وقتی درباره کدک ویدیو صحبت می‌کنیم، موضوع اصلی بحث درست تفاوت میان روش‌های فشرده‌سازی است. نکته مهم اینجاست که فایل‌های ظرف می‌توانند چندین کدک را پشتیبانی کنند.

همینجاست که مشکلات پخش به خاطر وجود انواع فرمت های تصویری و کدک‌ها ظهور می‌کنند. حتی اگر دستگاه شما نحوه خواندن فرمت ظرف ویدیوی MP4 را بداند، بعید نیست تا از نحوه رمزگشایی ترک ویدیویی درون این فایل MP4 اطلاعی نداشته باشد. این ترک ممکن است به صورت Xvid ،x264 و یا x265 رمز شده باشد. یک مشکل متداول دیگر، عدم توانایی دستگاه برای خواندن ترک صوتی است که ممکن است به وسیله یکی از بی‌شمار متدهای فشرده‌سازی رمز شده باشد.

ظرف‌های ویدیویی متداول

اگرچه از زمان وجود سیستم‌های کامپیوتری انواع فرمت های تصویری معرفی شده و برخی از آن‌ها هنوز وجود دارند، اما تعداد انگشت‌ شماری به صورت روزمره و متداول استفاده می‌شوند. وقتی یک فایل را از اینترنت دانلود می‌کنید، به احتمال ۹۹ درصد نوع ظرف آن یکی از سه مورد زیر است.

  • (AVI (Audio Video Interlaced : این ظرف برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ توسط مایکروسافت معرفی شد. ویدیوهای با پسوند AVI را باید محبوب‌ترین فایل‌های چندرسانه‌ای در کل دهه ۹۰ و همچنین ابتدای دهه ۲۰۰۰ دانست. این ظرف تنها قادر به جای دادن ترک‌های ویدیویی و صوتی بوده و حتی قادر است تا چندین ترک را در خود جای دهد، اما ویژگی دوم آن کمتر استفاده می‌شود. قابلیت خواندن فایل‌های با پسوند AVI تقریبا جهانی است، اما برخی از محدودیت‌های آن در پشتیبانی از روش‌های فشرده‎سازی، کار با AVI را کمی مشکل می‌کند.
  • (MKV (Matroska Video Container : برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ شاهد این فرمت بودیم. فرمت Matroska علاوه بر رایگان بودن، یک استاندارد متن باز نیز محسوب می‌شود و به همین دلیل با گذر زمان به روز باقی مانده است. MKV تقریبا تمامی کدک‌های ویدیویی و صوتی را در خود جای می‌دهد، علاوه بر اینکه از چندین زیرنویس نیز پشتیبانی می‌کند. پشتیبانی از منوهای DVD و دسته‌بندی ویدیوها را باید از دیگر امکانات MKV عنوان کرد که آن را به انعطاف‌پذیرترین فرمت کنونی تبدیل کرده‌اند. به عنوان نمونه، یک DVD را در نظر بگیرید که شامل چند ویدیو است و دسترسی به تمامی آن‌ها از طریق یک منوی شکیل ممکن شده است. اگرچه محبوبیت این فرمت ظرف در حال افزایش است، اما هنوز به صورت جهانی پشتیبانی نمی‌شود.
  • MP4 (MPEG-4 Version 2) : این فرمت ظرف برای اولین بار در سال ۲۰۰۱ معرفی و دو سال بعد مجددا بازنویسی شد. نزدیک‌ترین ظرف به MP4 را باید QuickTime دانست، چرا که هر دو از فرمت MPEG-4 استفاده می‌کنند. به هر حال MP4 خیلی سریع جای QuickTime را گرفت و با سرعت زیادی با گذر زمان پیشرفت کرد. اگرچه این ظرف از کدک‌های ویدیویی و صوتی بسیار زیادی پشتیبانی می‌کند، اما اغلب شاهد استفاده از کدک‌های ویدیویی H.263 و H.264 و همچنین کدک صوتی AAC در آن هستیم. پشتیبانی از زیرنویس را باید دیگر قابلیت MP4 دانست.

انواع کدک‌های ویدیویی

هنوز کل دنیا درباره استفاده از یک متد رمزنگاری و فشرده‌سازی به توافق نرسیده و استاندارد مشخصی در این باره وجود ندارد، اما خبر خوب اینجاست که اغلب ویدیوها یکی از چهار کدک ذکر شده در زیر را استفاده می‌کنند. خبر خوب دیگر، پشتیبانی از این چهار کدک توسط اغلب دستگاه‌ها و نرم افزارهای پخش‌کننده است.

  • WMV (Windows Media Video) : کدک WMV برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ و به عنوان کدک اختصاصی مایکروسافت معرفی شد تا در فرمت ظرف اختصاصی همین شرکت یعنی ASF مورد استفاده قرار بگیرد. فایل با پسوند WMV، در واقع یک ظرف ASF دارای یک ترک ویدیویی WMV است، اما ترک‌های ویدیویی WMV همچنین قابل ذخیره‌سازی در ظرف‌های AVI و MKV نیز هستند. اغلب دستگاه‌های مایکروسافت هنوز از این فرمت پشتیبانی می‌کنند، هر چند با گذر زمان شاهد کاهش محبوبیت آن هستیم.
  • Xvid (H.263/MPEG-4 Part 2) : این کدک برای اولین بار در سال ۲۰۰۱ به عنوان یک استاندارد متن باز و رقیب جدی کدک DivX معرفی شد و در مدت زمانی کم، به محبوبیتی باورنکردنی رسید. با استفاده از Xvid می‌توان حجم فیلم‌های DVD را تا رسیدن به حجم CD کاهش داد، بدون اینکه کیفیت، کاهش قابل توجهی پیدا کند. پشتیبانی از Xvid توسط بسیاری از پخش‌کننده‌ها، مزیت دیگر این کدک است.
  • x264 (H.264/MPEG-4 AVC) : این کدک برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ معرفی شد. H.264 را باید شناخته شده‌ترین استاندارد رمزنگاری در ویدیوهای Blu-ray و همچنین محبوب‌ترین استاندارد رمزنگاری در سیستم‌های پخش آنلاین دانست. در مورد محبوبیت و کاربرد این کدک، کافی است بدانید سرویس‌های پخش آنلاینی همچون YouTube و Vimeo از H.264 استفاده می‌کنند. x264 در واقع یک پیاده‌سازی منبع باز برای این کدک است که به ازای ارائه کیفیت بالا، حجم معقولی را اشغال می‌کند.
  • x265 (H.265/MPEG-H HEVC) : در بین انواع فرمت‌ها و کدک‌های تصویری ، H.265 را باید جدیدترین دانست که برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ به عنوان کدک بهبود یافته H.264 معرفی شد. در H.265، شاهد افزایش فشرده‌سازی به میزان دو برابر هستیم، در حالی که کیفیت آن همچنان همانند H.264 باقی مانده است. پشتیبانی از رزولوشن‌های بالا تا 8K را باید برتری محض این کدک دانست. در واقع H.265، بهترین کدک عرضه شده تا امروز است، چرا که از بالاترین رزولوشن‌ها پشتیبانی کرده و از طرفی دیگر، فشرده‌سازی فوق‌العاده زیادی دارد. x265 پیاده‌سازی منبع باز این کدک است. از آنجایی که برخلاف بسیاری از انواع فرمت های تصویری و کدک‌ها، تنها ۴ سال از زمان معرفی H.265 می‌گذرد، تعداد زیادی از دستگاه‌ها و پخش‌کننده‌ها از آن پشتیبانی نمی‌کنند.

 

بر اساس کدک انتخاب شده، تعادل متفاوتی میان کیفیت ویدیو و همچنین سایز فایل برقرار می‌شود. به همین دلیل است که فردی می‌تواند یک فیلم Blu-ray با رزولوشن 1080p را با اندازه کمتر از دو گیگابایت ایجاد کند، در حالی که ممکن است حجم نهایی فیلم مشابه فردی دیگر، با وجود استفاده از رزولوشن پایین‌تر در حد 720p، بیش از پنج گیگابایت باشد! کیفیت بالاتر ویدیوهای Vimeo در مقایسه با Youtube با وجود استفاده از رزولوشن‌های برابر، توجیح یکسانی دارد. روش کدبندی ویدیو و فشرده‌سازی آن فوق‌العاده مهم است.

بهترین فرمت ذخیره سازی تصاویر بهتر است؟

در دو شرایط، محبورید تا انواع فرمت های تصویری را سبک و سنگین کنید :

  • شرایطی که در حال ایجاد یک فایل ویدیویی بوده و می‌بایست قابلیت پخش و همچنین مزایا و معایب انواع فرمت های تصویری و کدک‌ها را در نظر بگیرید. این موضوع که چند درصد از کاربران قادر به پخش یک کدک خاص هستند، اهمیت فوق‌العاده بالایی دارد. بعد از آن، باید به فکر افزایش کیفیت و از طرفی کاهش حجم باشید تا کاربران بیشتری آن را دانلود کرده (حجم کمتر) و بیشتر تحت تاثیر ویدیو قرار بگیرند (کیفیت بالاتر).
  • شرایطی که در حال دانلود یکی فایل بوده و بین انواع فرمت های تصویری به شما حق انتخاب داده شده است. ابتدا باید امکان پخش آن را در نظر گرفته و سپس تعادل میان حجم و کیفیت را اولویت قرار دهید. کیفیت بالا به ازای اشغال چند گیگابایت فضا، بی‌فایده است.

برای ظرف، MP4 را انتخاب کنید تا خیالتان از بابت امکان پخش و پشتیبانی جهانی آن راحت باشد. از طرفی دیگر، محبوبیت فوق‌العاده بالای MKV به دلیل ارائه امکانات بیشتر و همچنین انعطاف‌پذیری بالا غیر قابل انکار است. باید رفته رفته به فکر مهاجرت از MP4 به MKV باشید.

برای کدک ویدیو، بهترین پیشنهاد H.264 است، چرا که پشتیبانی گسترده‌ای داشته و تعادل بسیار قابل قبولی بین کیفیت و حجم برقرار می‌کند. از آنجایی که در آینده نه چندان دور رزولوشن‌های 4K و حتی 8K به صورت متداول درخواهند آمد، باید در آن زمان به فکر مهاجرت از H.264 به H.265 باشید.

 

فرمت‌های  ذخیره سازی صوتی

فرمت صوتی در واقع داده‌هایی است که درون یک فایل صوتی قرار گرفته‌ است. این داده‌ها عوامل تاثیر گذار بر کیفیت و حجم فایل مورد نظر هستند.

به طور کلی تمامی فرمت‌های صوتی به سه بخش مختلف تقسیم می‌شوند:

  1. فرمت‌های صوتی فشرده نشده
  2. فرمت‌های صوتی فشرده شده دارای اتلاف
  3. فرمت‌های صوتی فشرده شده بدون اتلاف

 

فرمت‌های  ذخیره سازی صوتی فشرده نشده

این دسته از فرمت‌های صوتی بدون کوچک‌ترین عملیات فشرده سازی در اختیار کاربران قرار می‌گیرند و با نام PCM شناخته می‌شوند. از معروف‌ترین و پر کاربردترین فرمت صوتی فشرده نشده می‌توان فایل‌های WAV را نام برد. بیشترین استفاده از این نوع فایل‌ها در دیسک‌های کامپکت صوتی بوده است. دیسک‌هایی که چیزی حدود ۸۰ دقیقه ظرفیت دارند و اجازه می‌دهند تا فایل‌های صوتی با توجه به این مقدار ظرفیت بر روی آن‌ها قرار بگیرند و این موضوع به این معناست که این دیسک‌ها می‌توانند حدود ۱۹ قطعه فایل صوتی ۴ دقیقه‌‌ای را بر روی خود ذخیره کنند. از گفته‌های بالا می‌توان به حجم تقریبا زیاد این سری از فایل‌های صوتی پی برد که البته با عدم فشرده سازی این موضوع امری طبیعی است.

 

کیفیت این فایل‌های صوتی به مراتب از تمامی فرمت‌های صوتی فشرده شده دارای اتلاف، بالاتر است و جزییات بیشتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. این نوع فایل‌ها در حال حاضر طرفداران تقریبا زیادی دارند و اکثر آلبوم‌های موسیقی بر روی دیسک‌های نوری، با این فرمت صوتی عرضه می‌گردند. استفاده از این نوع‌ فایل‌ها به دلیل حجم بالا، برای کاربری در اینترنت مناسب نخواهد بود.

مورد دیگری که در کیفیت یک فایل صوتی تاثیر می‌گذارد، بیت‌ریت است. این مقدار برای فرمت‌های مختلف یک بازه مشخص دارد و هر چه مقدار این بازه بیشتر باشد، فایل صوتی مورد نظر می‌تواند کیفیت بهتری را ارایه دهد. فایل‌های WAV می‌توانند بیت‌ریتی بین ۴۰۰Kbit/s تا ۱۴۱۱Kbit/s داشته باشند.

فرمت‌های صوتی فشرده شده دارای اتلاف

تقریبا محبوب‌ترین فرمت‌های صوتی در این بخش قرار می‌گیرند. این دسته از فایل‌ها کاملا فشرده شده هستند که همین موضوع حجم‌شان را بسیار کاهش می‌دهد. اما در کنار این کاهش حجم شاهد حذف بخش‌هایی از جزییات این دسته از فایل‌های صوتی نیز هستیم که همین قضیه بر روی کیفیت خروجی تاثیر خواهد گذاشت. یکی از محبوب‌ترین فایل‌های صوتی با این فرمت، MP3 است. محبوبیت فایل‌های MP3 به دلیل ارایه کیفیت مناسب در کنار حجم کم بوده است. علاوه بر این همین کم حجم بودن‌شان، کاربری در فضای اینترنت را بسیار آسان کرده است. فایل‌های MP3 از بیت‌ریت‌ ۳۲Kbit/s تا ۳۲۰Kbit/s پشتیبانی می‌کنند. همان طور که می‌بینید میزان بیت‌ریت این فرمت صوتی در مقابل فرمت‌های صوتی فشرده نشده، بسیار ناچیز است.

یکی دیگر از فرمت‌های صوتی محبوب موجود در این بخش، M4A است که تقریبا مشابه MP3 بوده اما توانایی پشتیبانی از بیت‌ریت ۲۵۶Kbit/s به بالا را ندارد. M4A فرمت اصلی و شناخته شده آی‌تونز اپل است و تمامی آلبوم‌ها و موزیک‌های موجود در آن‌ با این فرمت در دسترس خواهند بود.

فایل‌های M4A فشرده‌تر از MP3 هستند که همین موضوع باعث کم‌تر شدن حجم کلی‌ آن در برابر MP3 شده است. البته کیفیت هر دو فرمت فوق به یک اندازه بوده و با بیت‌ریت برابر آن‌چنان تفاوتی با هم ندارند.

تقریبا می‌توان گفت تمامی پخش کننده‌های موزیک از فرمت‌‌ MP3 پشتیبانی می‌کنند. M4A هم به خوبی پشتیبانی می‌شود، اما تعدادی از پخش‌کننده‌های خانگی و خودرو با این فرمت مشکل دارند.

فرمت‌های صوتی فشرده شده بدون اتلاف

این دسته از فرمت‌ها را به کاربرانی که طرفدار دو آتیشه موزیک هستند، پیشنهاد می‌کنم. فایل‌های موجود در این دسته از فرمت‌های صوتی، فشرده شده ولی بدون افت کیفیت و حذف اطلاعات صوتی هستند. در واقع می‌توان گفت ترکیب دو بخش قبلی، این فرمت صوتی را می‌سازد. خبری از افت کیفیت MP3 و حجم بالای WAV در این سری از فایل‌ها نیست.

FLAC یکی از معروف‌ترین فرمت‌های فشرده‌ شده بدون اتلاف است. بیت‌ریت در این فایل‌ صوتی مانند WAV می‌تواند چیزی بین ۴۰۰Kbit/s تا ۱۴۱۱Kbit/s باشد. حجم هر فایل FLAC بیشتر از MP3 و کم‌تر از WAV است که البته این میزان به بیت‌ریت نیز بستگی خواهد داشت. با این وجود باز هم برای فضای اینترنتی این فرمت آن‌چنان قابل استفاده نخواهد بود.

تقریبا تمامی پخش‌کننده‌ها به جز دستگاه‌های اپل از این فرمت به راحتی پشتیبانی می‌کنند. FLAC توسط اپل موزیک شناخته نخواهد شد و برای اجرای این فایل بر روی آیفون خود می‌بایست از برنامه‌های جانبی استفاده کنید.

هنوز کاملا متوجه نشده‌اید که کدام فرمت از فایل‌های صوتی مناسب شما خواهد بود؟

  • اگر هدفون‌ گران قیمت دارید و می‌خواهید به موزیک‌هایتان همان طور که باید شنیده شوند، گوش فرا دهید به شما فایل‌های صوتی با فرمت flac را پیشنهاد می‌کنم.
  • اگر کیفیت و حجم مناسب را در کنار هم می‌خواهید، بهتر است از فایل‌های صوتی با فرمت mp3 استفاده کنید.
  • در آخر اگر محدودیت حجمی دارید و می‌خواهید فایل مورد نظرتان حجم کمتری داشته باشد از دو فرمت m4a و mp3 با بیت‌ریت کم‌تر از ۱۹۲ استفاده کنید.

در چند سال گذشته دوربین های عکاسی دیجیتال از اسباب بازی های دیجیتال به ابزاری تکامل یافته تبدیل شده اند که انقلابی را در دنیای عکاسی به وجود آورده است. از همین روست که این شگفتیهای دیجیتال انواع جدیدی از اصطلاحات را در برابر میلیونها کاربر قرار داده اند. بسیاری از عکاسان – چه با تجربه و چه تازه کار – مجبور شده اند که وقت بگذارند و این اصطلاحات جدید را یاد بگیرند. اگر با فایلهای بنیادی عکاسی بهتر آشنا شوید عکسهای بهتری را می توانید تهیه کنید. فشرده سازی کامپیوترها تصاویر دیجیتالی شده را در دهها فرمت مختلف ذخیره میکنند. شاید بپرسید چرا دهها نوع فایل وجود دارد. پاسخ کوتاه آن است که نظرات سازندگان نرم افزار و تولید کنندگان سخت افزار درباره خصوصیاتی که بهترین تصاویر را به وجود می آورند اغلب متفاوت است و در نتیجه آنها روشهای متفاوتی برای آرشیوسازی عکسها ابداع کرده اند. مساله اندازه فایل نیز وجود دارد.

فرمت‌های  ذخیره سازی تصاویر

عکسهای دیجیتال همچون سایر انواع فایل چند رسانه ای، فضای بسیار زیادی را اشغال می کنند و در نتیجه سازندگان نرم افزار باید تکنیکهائی را ابداع کنند که داده های عکسها را کمتـر می سـازد تا ذخیره سازی و استفاده از آنها را آسانتر کنند. از همین روی ، نحوه فشرده سازی داده ها Compression در موقع مقایسه فرمتهای مختلف اهمیت دارد. فشرده سازی تصاویر در دو گروه اصلی طبقه بندی شده است: فشرده سازی بی اتلاف Lossless Compression و فشرده سازی با اتلاف .Lossy Compression فشرده سازی بی اتلاف، همچنان که از نامش پیداست، یک فایل تصویری را بدون حذف داده های آن فایل کوچک می کند – آنها اندازه فایل را به گونه ای کوچک می کنند که به نرم افزار شما امکان می دهند داده های تصویر را ، بیت به بیت بازسازی کنند تا فایل اصلی بر روی کامپیوتر شما بیاید. فشرده سازی بی اتلاف صرفا حشو داده ای در یک تصویر را کاهش می دهند. به عنوان مثال، این فرمتها پیکسلهائی را می یابند که دقیقا تون رنگ آبی یکسان را دارند و به جای چندبار ذخیره اطلاعات آن رنگ، الگوریتمهای فشرده سازی بی اتلاف، این اطلاعات را یک بار ذخیره می کنند و به جای رنگ تکراری یک علامت می گذارند. کامپیوتر شما از آن علامت های صرفه جوئی کننده در فضای ذخیره برای بازسازی تصویر اصلی بهره می گیرد.

با وجود این، نظر به اینکه در کمتر تصویری تعداد موارد دارای رنگ یکسان زیاد است، روشهای فشـرده سازی بی اتلاف خیلـی کارآمد نیستند و آنها به ندرت می توانند اندازه تصویر را نصف کنند. فرمت های فشرده سازی با اتلاف در کوچک کردن اندازه تصویر بسیار بهتر عمل می کنند. علت آن است که تکنیک های فشرده سازی با اتلاف در عمل بخشی از داده های اصلی تصویر را دور می اندازند. نتیجه فایلی شبیه به تصویر اصلی، اما مقدار داده های آن بسیار کمتر از داده های تصویر اصلی است. با این همه، وقتی بخواهید یک چاپ دقیق از تصویر فشرده شده داشته باشید یا وقتی بخواهید روی بخشهائی از تصویر زوم کنید مشکل به وجود می آید؛ بدون آن داده های دور ریخته شده نمی توانید تصویر کاملا برابر اصل را به وجود بیاورید. از لحاظ کلی، فرمتهای فایلی که از فشرده سازی بدون اتلاف بهره می گیرند برای تصاویری که میخواهید چاپ شوند عالی هستند زیرا بهترین دقت را دارند و همه جزئیات ثبت شده تصویر را نگه می دارند. اما فرمتهای فایلی که از فشرده سازی با اتلاف بهره می گیرند برای کاربردهای اینترنت و ایمیل عالی عمل می کنند.

اگر با فرمتهای فایل زیر آشنا باشید بهتر خواهید توانست که در مورد کارهای تصویری خود تصمیم بگیرید. پادشاهی JPEG دوربین های عکاسی دیجیتال عکسهای خود را در سه فرمت فایل اصلی ضبط می کنند: JPEG , TIFF و RAW. این فرمتهای فایل امکانات بسیار متفاوتی دارند که باید موقع در نظر گرفتن نیازهای تصویری خود آنها را به خاطر بسپارید. یادآوری: JPEG و TIFF به ترتیب سرواژه عبارات زیر هستند: JPEG : Joint Photographic Experts Group TIFF : Tagged Image File Format رایج ترین فـرمت فـایل عکـاسی JPEG است که بسـط فایل < JPG.> را دارد.JPEG به JFIF نیز مشهور است که دقیق تر از اصطلاح متداول JPEG است. JFIF سرواژه عبارت زیر است: JFIF : JPEG File Interchange Format همچنان که می بینید JFIF نام درست این فرمت است زیرا JPEG به شیوه فشرده سازی این فرمت برای صرفه جوئی در فضای ذخیره اشاره دارد. با این همه، ما برای اهداف خود در این مقاله از همان اصطلاح مشهور JPEG بهره خواهیم گرفت.

چند دلـیل خـوب بـرای استقبال از JPEG وجود دارد. یک علت سازگاری آن است. فایل های JPEG تقریبا در همه برنامه های کاربردی تدوین و اصلاح تصویر، مرورگرهای وب و نشان دهنده های تصویر کار می کنند. از آن گذشته، فایلهای JPEG الگوریتم فشرده سازی ای را به کار می گیرند که می توانند فایل اصلی را ۱۰ تا ۲۰ بار با تضعیف کیفیت اندک فشرده کنند. JPEG یک فرمت فایل ۲۴ بیتی است ، بدین معنی که سه بایت نماینده هر پیکسل رنگ، یکی برای قرمز ، یکی برای سبز و یکی برای آبی است. نظر به اینکه هر بایت می تواند ۲۵۶ سایه متفاوت رنگ را بیان کند، برای هر پیکسل میتوان ۱۶ میلیون ترکیب رنگی مختلف را داشت. این مقدار داده ها برای یک فایل تصویری بسیار زیاد به نظر میرسد اما JPEG ها فرمتهای فشرده سازی با اتلاف هستند.JPEG در زمان بازسازی تصویر و دور ریختن داده های غیر ضروری، داده های فایل را به مربعهای با هشت پیکسل در هر ضلع تقسیم بندی می کنند. این مربعها برای چشم غیر مسلح قابل رویت نیست ، اما هر چه یک تصویر را بیشتر فشرده کنید و هر چه بزرگنمائی را در برنامه تصویرپردازی خود بیشتر کنید این مربعها را بهتر خواهید دید.

از همین روست که توصیه می شود تا جای ممکن از فشرده سازی سنگین استفاده نکنید. اکثر دوربین های عکاسی دیجیتال عکسها را به صورت فایلهای JPEG ذخیره می کنند، بدین معنی که فایلهای عکس اصلی شما پیش از آنکه آنها را به کامپیوتر انتقال بدهید تا اندازه ای فشرده می شوند. با وجود این، در اکثر موارد روی فشرده سازی کنترل خواهید داشت، زیرا تقریبا همه دوربین های عکاسی دیجیتال به شما امکان می دهند تنظیم کیفیت را ، مانند Super Fine , Fine یا Basic انتخاب کنید. همیشه از بالاترین کیفیت تصویر استفاده کنید تا فایلهای با کیفیت خوبی را برای کار روی کامپیوتر داشته باشید. اگر چنین فایلهائی خیلی سریع حافظه دوربین شما ( مانند یک کارت flash ) را پر کنند، یک حافظه با ظرفیت بیشتر بخرید. لازم است بدانید که عکاسی با JPEG بدین معناست که دوربین شما تنظیمهای وضوح، کنتراست ، اشباع رنگ، توازن سفیدی و مانند آن را بر روی تصویر شما اعمال خواهد کرد.بسیاری از دوربین های رده بالا به شما امکان می دهند این تنظیم ها را اصلاح کنید ؛ ولی دوربین های ارزان قیمت چنین امکاناتی را فراهم نمی سازند. وقتی دوربین شما تصویر را پردازش می کند و آنرا در حافظه ( کارت فلش یا رسانه ای دیگر ) با آن تنظیم های ویژه می نویسد، آن خصوصیات همواره در آنجا خواهند ماند. اگر تنظیم های نادرست را به کار بگیرید، برای درست کردن عکس مجبور خواهید شد که انواع اصلاحات را روی آن انجام دهید.

فرمت ذخیره سازی RAW

RAW یک فرمت پرطرفدار دیگر است. RAW سرواژه نیست ، یک اصطلاح دقیق است که به خروجی اصلی ای اشاره دارد که مسـتقیما از پیکسلهای قرمز، سبز و آبی ضبط شده است که حسگر Sensor)) تصویر دوربین شما را تشکیل می دهند. بر خلاف فایلهای JPEG که به عکس دیجیتالی نهائی نزدیک است ، فایلهای RAW را میتوان نگاتیوهای دیجیتال نامید؛ آنها اصلا به وسیله کامپیوتر داخل دوربین شما پردازش نمی شوند و مزایائی فراهم میسازند که آنها را در فرمتهای تصویری دیگر نخواهید یافت. سازندگان دوربین های عکاسی، نرم افزار تبدیل RAW را به همراه دوربین ارائه می دهند تا کاربران بتوانند فایلهای RAW را باز و روی آنها کار کنند. بدون این نرم افزار نمی توانید فایل RAW را تماشا یا اصلاح کنید، حقیقتی که این فایلها را برای کاربرانی بی فایده و ناکارآمد می سازد که فقط میخواهند عکس بگیرند و بلافاصله چاپ کنند یا از طریق ایمیل به دوستان خود پست کنند. از سـوی دیگـر ، فـایلهای RAW واقـعا بزرگ هستنـد. آنـها گـاهـی با یـک تکـنیک بی اتلاف اندکی فشرده می شوند ( اگر چنیـن امکانـی وجود داشـته باشد آن را در منـوی دوربین بـاید ببینید ) اما در عمل ، فایلـهای RAW اصـلا فـشرده نمی شوند ، در نتیجه اگر یک پردازنده سریع و مقادیر هنگفتی RAM نداشته باشید، وقت زیادی را باید روی کامپیوتر صرف کنید تا بتوانید این فایلها را باز کنید. عکاسان حرفه ای که از فرمت RAW بهره می گیرند این را می دانند و سخت افزار خود را مطابق با آن ارتقا می دهند. با وجود این، اجازه ندهید اندازه فایل، شما را در استفاده از این فرمت دچار تردید کند.

 

فایلهای RAW داده های بسیار بیشتری نسبت به JPEG دارند اما در عمل فضای کمتری نسبت به فرمتهای دیگر مانند TIFF نیاز دارند و دقت بالای آنها به شما امکان می دهد چاپهای بزرگ را بدون عیوب فرمتهای بااتلاف به وجود بیاورید. از آن بهتر، فایل RAW به شما امکان می دهد اصلاحاتی در سطح پائین را پس از عکاسی روی تصویر خود به اجرا در آورید. آیا تنظیم حالت توازن سفیدی درست را فراموش کرده اید؟ آیا تنظیم اشباع رنگ را اشتباه میزان کرده اید؟ وقتی فایل RAW داشته باشید میتوانید تنظیم ها را پس از عکاسی اعمال کنید، زیرا با داده هایی کار می کنید که به وسیله کامپیوتر داخلی دوربین پردازش نشده است. Adobe. فرمت RAW باعث به وجود آمدن مسائل فراوانی میشود زیرا حتی با آنکه فایلهای RAW پردازش نشده اند، بسته به نوع دوربینی که انتخاب می کنید متفاوت هستند. هر سازنده ای دوربین خود را با نگارشی متمایز از فرمت RAW تولید می کند. گاهی، این شرکتها حتی در بین مدلهای مختلف دوربین خود از فرمت RAW مختلفی بهره میگیرند. به دلیل این مسائل، شرکت Adobe Systems فرمت Digital Negative Specification را ابداع کرد، که یک فرمت متحد برای فایلهای تصویری RAW است که بسط فایل دارند.

شرکت Adobe این مشخصات را با این امید انتشار داد که ناسازگاریهای فایل RAW برای عکاسانی که با ذخیره و اصلاح هزاران عکس سروکار دارند از بین برود. فرمت Digital Negative Specification ، همچون بسیاری از فرمت های RAW اختصاصی دیگر بر بنیاد یک نگارش از فرمت TIFF است، اما اختلاف در انعطاف پذیری آن است. برای استفاده از این فرمت، می توانید فایلهای RAW خود را با استفاده از برنامه رایگان مبدل محصول Adobe به فرمت تبدیل کنید.سپس می توانید فایلهای < DNG.> خود را با استفاده از هر برنامه ای که از Digital Negative Specification پشتیبانی می کند تماشا و اصلاح کنید. ضمن عملیات اصلاح، می توانید یک فایل DNG را به یک فایل JPEG یا فرمتی دیگر تبدیل کنید. انتشار فرمت Digital Negative Specification بسیار ضروری بود چون طول عمر فایلهای نسبت به فایلهائی که در یک فرمت RAW اختصاصی ذخیره شده اند بسیار طولانی تر است. به عنوان مثال، اگر عکسی را با فرمت RAW اختصاصی یک سازنده بگیرید و آن را در کامپیوتر خود ذخیره کنید، احتمال کمی وجود دارد که پس از ۱۰ سال بتوانید نرم افزاری پیدا کنید که آن فرمت ویژه را تشخیص می دهـد. در هر حال، اگر عکسهای RAW خود را به < DNG.> تبدیل کنید، می توانید با دهها دوربین دیجیتال طی سالها عکس بگیرید و اطمینان داشته باشید که هر برنامه پشتیبانی کننده < DNG.> در پردازش عکسها به شما کمک خواهد کرد.

Digital Negative Specification مجموعه ای ثابت از قواعد نیست. این فـرمت در دوربیـنهائی که هنـوز سـاخته نشده اند نیز میتواند جای داشته باشد. حتی طوری طراحی شده است که پیشرفتهای آینده در فناوری تصویرپردازی را در نظر بگیرد، که یک دلیل دیگر این گزینه برتر است چون بهترین انتخاب برای اهداف آرشیوی بلند مدت است. TIFF برای چاپ تعدادی از دوربین های دیجیتال به شما امکان می دهند که فایلها را با فـرمت TIFF ضبـط کنید که معمولا بسط فایل < TIF.> یا < TIFF.> را دارند. این فرمت به اندازه JPEG شناخته شده نیست ، اما اکثر برنامه های اصلاح تصویر میتوانند فایلهای TIFF را باز کنند و نمایش بدهند. TIFF چند مزیت نسبت به JPEG نیز دارد. یکی از بزرگترین مزایای TIFF آن است که از تصاویر CMYK در کامپیوترهای پی سی و مکینتاش پشتیبانی می کند ، در حالی که JPEG ها از RGB پایه پشتیبانی می کنند. به بیان ساده، تصاویر TIFF برای چاپ و انتشار حرفه ای مناسبتر از JPEG ها هستند. یادآوری: CMYK و RGB به ترتیب سرواژه عبارات زیر هستند: CMYK : Cyan Magenta Yellow Black RGB : Red Green Blue بسیاری از دوربینها به شما امکان می دهند که عکسهای خود را در فرمت TIFF هشت بیتی ذخیره کنید و در نتیجه از فشرده سازی مورد استفاده در فایلهای JPEG بپرهیزید.

با این همه، یک دوربین با دقت بالا فایلهای TIFF بسیار بزرگی را تولید خواهد کرد که نوشتن داده ها در کارت فلش را آهسته میسازد. البته، این سخن به معنای این نیست که فایلهای TIFF اصلا از فشرده سازی بهره نمی گیرند. بسته به کاربرد، انواع مختلفی از فشرده سازی برای TIFF ها به کار می رود و اگر با انعطاف پذیری سیستم رنگی که پیشتر ذکر کردیم ترکیب شود، TIFF ها یک گزینه عالی برای امور نشر رومیزی جدی و برای کاربران پیشرفته ای هستند که دوربینهایی دارند که عکسهای RAW نمی گیرد. اما برای کاربران دوربینهای دیجیتال متوسط، TIFF ها در مقایسه با JPEG ها انتخاب ضعیفی هستند زیرا TIFF ها بسیار بزرگتر از JPEG ها هستند. یک JPEG در یک دوربین ۵ مگاپیکسلی ممکن است حدود یک مگابایت از حافظه را اشغال کند. در مقابل، یک فایل TIFF فشرده نشده در یک دوربین ۵ مگاپیکسلی می تواند به بزرگی ۱۴ مگابایت باشد و دوربینی که تا حدودی فشرده سازی را به فایلهای TIFF خود اعمال می کند باز هم یک عکس تولید خواهد کرد که ۶ مگابایت یا بزرگتر است. این اندازه های فایل بسیار بزرگ در بسیاری از شرایط باعث میشوند که از خیر TIFF بگذرید. کاربردها حال که اختلاف بین فرمتهای مختلف عکاسی دیجیتال را بهتر فهمیده اید یه ذکر چند مثال می پردازیم تا به شما نشان دهیم که چگونه می توانید در بهترین حالت از این فرمتها بهره بگیرید.

کاربردهای JPEG

در فرمت JPEG راحت ترین و کارآمدترین نوع فایلی است که می توانید استفاده کنید. به ویژه اگر از یک دوربین دیجیتال آهسته و کارت فلش دارای سرعتهای نوشتن آهسته بهره میگیرند JPEG بهترین انتخاب است چون دوربین آهسته، فایل JPEG را بسیار سریعتر از فایلهای JPEG و RAW ضبط می کند.دوربینهای دارای پردازنده های تصویر سریعتر نیز JPEG ها را سریعتر از انواع فایل بزرگتر ذخیره می کنند. فشردگی JPEG نیز انتقال آنها به کامپیوتر را آسانتر می سازد. ۱۰ فایل JPEG را در مدتی کوتاهتر از همان تعداد فایل RAW میتوان به کامپیوتر انتقال داد. از سوی دیگر، پردازنده کامپیوتر شما عکسهای JPEG را سریع تر از فایل RAW یا TIFF به نمایش در خواهد آورد. با آنکه JPEGها نمی توانند کیفیتی مشابه کیفیت بسیار بالای دو فرمت دیگر فراهم کنند ، میتوانند چاپهای عالی را به وجود بیاورند به ویژه وقتی از بالاترین دقت و کمترین تنظیم فشرده سازی بهره بگیرید – چاپگرهای مرکب افشان جدید می توانند چنین عکسهائی را مستقیما از کارت فلش بخوانند و چاپ کنند. در نتیجه ، اگر فقط می خواهید گاهی چند عکسی را چاپ کنید ، از کیفیت چاپ عکس JPEG شکایت زیادی نخواهید کرد.

یک نکته مهم را درباره عکسهای JPEG به خاطر بسپارید. اگر یک فایل JPEG را در یک برنامه اصلاح تصویر باز کنید و قصد داشته باشید روی یک عکس در چند جلسه مختلف کار کنید، بهتر است ابتدا آنرا در یک فرمت متفاوت مانند TIFF ذخیره کنید که از فشرده سازی با اتلاف استفاده نمی کند. یک دلیل خوب برای اینکار وجود دارد. هر بار که یک عکس JPEG را باز و از نو ذخیره می کنید، این فایل بیشتر فشرده سازی میشود. اندازه فایل خیلی تفاوت نخواهد کرد اما فشرده سازی اضافی کیفیت عکس را پائین خواهد آورد. مشابه گرفتن فتوکپی از روی فتوکپی، اگر ۱۰ بار عمل کپی سازی را ادامه دهید، تصویر نهائی با تصویر اولیه بسیار متفاوت خواهد بود. اگر ترجیح می دهید که فرمت تصویر نهائی شما JPEG باشد، میتوانید در آخر، یعنی پس از عملیات اصلاح عکس، TIFF را به JPEG تبدیل کنید. اگر فقط گاهی میخواهید از مزایای فایلهای RAW بهره بگیرید، اما سهولت JPEG را می پسندید، به دفترچه راهنمای دوربین خود مراجعه کنید. بعضی از دوربین ها در عمل به شما امکان می دهند که یک فایل RAW و یک فایل JPEG را به طور همزمان بگیرید. این خصوصیت، فضای حافظه دوربین را زیاد مصرف میکند اما برای بعضی از عکاسان، JPEG کمک می کند که یک فایل آماده داشته باشند و بعدا سر فرصت بتوانند روی فایل RAW کار کنند. اگر قصد دارید که از عکسهای خود صرفا برای فعالیتهای اینترنتی بهره بگیرید، JPEG بهترین گزینه است اما مجبورید روی تغییر اندازه تصاویر خود کار کنید. همچنان که پیشتر گفته شد فشرده سازی سنگین باعث خواهد شد که وقتی تصاویر JPEG را بزرگ می کنید شطرنجی دیده شوند ، اما اگر اندازه JPEG را نیز خیلی کوچک کنید، باز هم اثری مشابه را خواهید دید. اگر فقط می خواهید عکسهای شما روی اینترنت خوب دیده شوند، اندازه آنها را با تنظیم ۷۲ نقطه در اینچ dpi)) تغییر دهید که نتیجه بسیار خوبی را به دست خواهد داد.

 

کاربردهای TIFF

فایل های TIFF ، در دوربینهای دیجیتالی کمترین کاربرد را دارند. این فایلها در عمل چاپهای عالی را برای شما فراهم میسازند اما حافظه دوربین را خیلی زود پر می کنند و به یک کامپیوتر قدرتمند برای اداره کارآمد این فایلها نیاز خواهید داشت. وقتی باید از فرمت TIFF استفاده کنید که دوربین شما تنظیم RAW را ندارد و از پیش می دانید که بالاترین کیفیت JPEG برای نیازهای شما کافی نیست. همچنین اگر بخواهید عکس برای اهداف چاپ حرفه ای تولید کنید بهتر است TIFF را در نظر بگیرید.

کاربردهای  RAW

فایلهای RAW همچون فایلهای TIFF ، برای کاربران دوربین دیجیتال متوسط کاربرد اندکی دارد. این فایلها به پیچیدگی TIFF ها نیستند اما آنها چند برابر تصاویر JPEG هستند، بدین معنی که فایلهای RAW دوربین و کامپیوتر شما را تا اندازه ای آهسته می کنند. با این حال، اگر قصد دارید عملیات پردازشی بعدی را بر روی عکسهای خود انجام دهید و می خواهید مهارتهای عکاسی خود را بیشتر کنید، باید با فرمت RAW کار کنید. اگر بخواهید عکسهای خود را در فرمتی آرشیو کنید که سالها کار خواهد کرد، تبدیل فایلهای RAW به DNG سازگاری بلندمدتی را برای نگاتیوهای دیجیتال شما فراهم خواهد کرد.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

انواع فرمت ها format

فایلهای تصویری یا MultiMedia 3GPi موبایل های نوکیا سری 60 و موبایل های قدیمی تر از این فرمت برای ذخیره ویدئو استفاده می کنند. این فیلمها دارای تعدا فریم های محدود و سبک هستند لذا حجم و کیفیت این فایلها بسیار پایین است. برای تبدیل فیلم ها به این فرمت و بالعکس از نرم افزارهایی مانند Video Studio یا نرم افزار سبکNokia MultiMedia Builder استفاده می کنیم. AVI فرمت Audio Video Interleave که برای ذخیره فیلم های با کیفیت بالا و حجم کم استفاده می شود. این فیلم ها با استفاده از تکنیکDivx ساخته می شوند. این فرمت نصف فرمت مشهورMPG حجم دارد. بعلاوه می توانیم فایلهای متن با پسوندSRT را با برنامه notepad طراحی کرده و برای زیرنویس دادن به این فیلم ها استفاده کنیم.
ایراد اصلی این فرمت این است که VCD های خانگی قابلیت پخش فیلمهایAVI را ندارند اما درون دستگاه هایDVD اجرا می شوند. BIK فایلهای ویدئوی بازی های کامپیوتری با پسوندBIK یا REZ ذخیره می شوند. با استفاده از برنامهRAD Video می توانیم این فیلمها را قبل از اجرای بازی تماشا کنیم. به این ترتیب می توانیم انتهای بازی ها را نیز ببینیم. برنامه RAD Video برای تبدیل این فیلم ها نیز مفید است. DAT فایل DAT در واقع به فایل داده گفته می شود. فایل هایMPG با پسوند سوریDAT درونCD های فیلم ذخیره می شوند. برای مثال یکCD فیلم را درون کامپیوتر گذاشته و وارد پوشهMPGAV می شویم. فایل های AVSQUE را کپی کرده و نام و پسوند آنها را به صورت دستی تغییر می دهیم بدون هیچ کانورتری می توانیم فایل DAT را بهMPG تغییر دهیم.. فایلهایDAT موجود در ویندوز معمولا فایلهای متن سبکی هستند که باnotepad باز می شوند. MPG فرمتMpeg فرمتی می باشد که برای فشرده سازی صدا و تصویر توسط گروه Motion Picture Experts Group طراحی شد.
پس از ایجاد این فرمت کهMpeg نیز خوانده می شود، فرمت های دیگری از این خانواده ارائه شد که mpa , mp1,mp2,mp3 از آن جمله هستند. این فایلهای استاندارد فیلم دارای حجم و کیفیت مناسبی هستند. بدون هیچ کدک اضافه ای توسط مدیا پلیر ویندوز قابل پخش هستند. درVCD های خانگی نیز قابل پخش هستند. WMV مخففWindows Media Video که نوعی فایل مولتای مدیا بسیار کم حجم است. برای تهیه فیلمهای بلند و کم حجم از این فرمت استفاده می شود. فایلهای FLV نیز برای تهیه فیلمهای کوتاه و کم حجم استفاده می شوند. اگر در هنگام دانلود فیلمهای سینمایی به دنبال کیفیت هستیم فیلمهای WMV بهترین کیفیت ها را دارند.
فایلهای صوتی AMR نوعی فایل صوتی است که بیشتر با ارائه موبایلها رایج شد. بیشتر صداهای ضبط شده توسط موبایلها با این پسوند ذخیره می شوند. APE نوعی فایل صوتی که مخفف عبارت monkeys audio file format است. از فایل میمون صوت کمتر استفاده می شود. FLAC نوعی فایل صوتی که مخفف عبارت free lossless audio codec است. از این فایل کمتر استفاده می شود. Mid یا Midi نوعی فایل صوتی بسیار فشرده که به عنوان پس زمینه صوتی در وب بسیار استفاده می شود. از مهمترین خصوصیت آنها حجم بسیار کم آنها برای مدت زیادی موسیقی است. اینگونه فایلها فاقد صدای خواننده یا برخی از ادوات موسیقی هستند. برای استفاده از این فایلها درپس زمینه سایت یا بلاگ استفاده می شود. MP3 مخففMPEG Layer3 یک نوع فایل فشرده صوتی که به علت قابلیت پخش در دستگاه های پخش CD بسیار مورد استفاده است.
فرمتMP3 یک سیستم متراکم و فشرده‌ای برای موسیقی می‌باشد که با کاهش تعداد بایتهای موجود در یک آهنگ، بدون صدمه به کیفیت صدای آن حجم فایل صوتی را کاهش می دهد. در واقعmp3 موفق ترین فرمت از خانواده Mpeg می باشد. MPC مخففMousePack Audio نوعی فایل صوتی که دیگر استفاده نمی شود. OGG نوعی فایل صوتی که توسط بازیها استفاده می شود. TTA مخفف True Type Audio نوعی فایل صوتی است که دیگر استفاده نمی شود. WAV فایل صوتی استاندارد ویندوز که به صورت WAVE نیز ذخیره شده و در CD های صوتی استفاده می شود. CD های صوتی همان CDهای آهنگ هستند که تنها 10 الی 15 آهنگ در آنها ذخیره شده و به سادگی در ویندوز کپی نمی شوند. برای این کار از طریق گزینهRIP در ویندوز مدیا پلیر اقدام کنید. حجم این فایلهای صوتی خیلی زیاد است ولی توابع API ویندوز به خوبی از آن پشتیبانی می کنند لذا برنامه نویسان هنوز از این صوتها استفاده می کنند. WMA مخفف Windows Media Audio که توسط مایکروسافت برای رقابت با MP3 بوجود آمد. حجم فایل WMA خیلی کمتر از MP3 است اما کیفیت آن نسبتاً پائینتر است. با این وجود در وب سایتها بیشتر از فایلهایWMA استفاده می شود.
از سوی دیگر فایلهای MP3 به علت قابلیت پخش در دستگاه های پخشCD بسیار معروف تر هستند. CDDA در واقع فرمت CDهاي صوتي يا Audio CD ها است كه توسط ضبط ها وCD Player ها قابل اجرا است. اين فايل ساختار كامپيوتري ندارد و حتي نميشود آن را روي كامپيوتر كپي كرد. MOD فرمتMOD يكي از فرمتهاي قديمي كامپيوتر است كه در زمان سيستم عاملDOS محبوبيت زيادي داشت ولي با ورود ويندوز ، كاربرد خود را از دست داد. اين فرمت تا چهار كانال صوتي را پشتيباني ميكند. البته بيشتر براي پخش موزيك(بي كلام) مناسب است تا صداهاي ديگر. AIFF اين فرمت در اصل فرمت استاندارد كامپيوترهاي آميگا است. آميگا تا قبل از فراگير شدنPC حرف اول را در زمينه صدا و تصوير ميزد، تا سالها پس از ورودPC نيز فايلهاي صوتي آميگا كاربرد داشت. ولي در حال حاضر به علت ورشكسته شدن كمپانيCommodore اين فرمت نيز توسعه نيافته و كارائي خود را از دست داده است. VOC اين فرمت، به كمپانيCreative و كارتهاي صوتيSoundBlaster اختصاص دارد.
فرمتVOC نيز با ورود ويندوز و فراگير شدن فرمت WAV، كم كم از گردونه خارج شد و اكنون كاربرد چنداني ندارد. RA فرمتReal Audio نيز يكي از فرمت هاي صداست كه جايگاه خاصي را به خود اختصاص داده است. فايلهاي RA نيز حجم كم و كيفيت قابل قبولي دارند، ولي چيزي كه آنها را از ديگر فرمتها متمايز ميكند، حجم آنها نيست بلكه خاصيتStreaming موجود در فايلهاي Real است. خاصيتStreaming يا جرياني ، باعث ميشود كه فايلهاي صوتي از طريق اينترنت پخش شوند ولي كپي نشوند. اين ويژگي كمك زيادي به توليد كننده ها ميكند و جلوي كپي هاي غيرمجاز را تا حدودي ميگيرد. همچنين به كمك اين قابليت، ميتوان صدا را به صورت زنده روي اينترنت پخش كرد. در حال حاضر اكثر راديوهاي اينترنتي براي پخش مستقيم برنامه هاي خود از فرمت Real استفاده ميكنند.
 
فایلهای عکس BMP فایهای تصویری Bitmap ویندوز. این تصاویر در کیفیت برابر با فایلهای JPG پاز حجم بیشتری برخوردار هستند اما توابع API ویندوز به خوبی از آن پشتیبانی می کنند لذا برنامه نویسان هنوز از این فایلها در تهیه برنامه های تحت ویندوز استفاده می کنند. همچنین توانایی ذخیره تصاویر ترنسپرنت را ندارند. مجموعه عکسهای BMP را می توان در قالب یک عکس فشرده با فرمت MBM ذخیره کرد که در یزر توضیح داده شده است. GIF مخفف Graphics interchange format است. این فرمت برای تهیه عکسهای کوچک استفاده می شود. این فرمت مزایای بسیار زیادی دارد. مهمترین ویژگی این فرمت که آنرا در وب بسیار متداول ساخته است توانائی ذخیره چندین فرم عکس در قالب یک فایل تصویری است و بنابراین می تواند عکسهای متحرک تولید کند. همچنین تهیه تصاویر ترنسپرنت و عکسهایCompuserve بسیار کم حجم برای وب از دیگر مزایای این فرمت است. برنامه Ulead Gif وAdobe Image Ready را برای مدیریت این تصاویر توصیه می کنیم. برنامه های بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد. CUR مخففCursor بوده و فایلهای کورسر ماوس با این پسوند ذخیره می شوند. PG یا JPEG مخففjoint photographic experts group نوعی فایل عکس مرسوم است.
این فرمت عکسهای استانداردی است که در VCD ها نیز قابل پخش است و از حجم و کیفیت قابل قبولی برخوردار است. MBM مخفف MuliBitMap یک فایل محتوی چندین تصویرBMP که در نرم افزارهای موبایل بسیار استفاده می شود. با استفاده از نرم افزارEasy Symbian Suite از سایتsvsoftwares به مدیریت این فایلها بپردازید. PNG مخفف portable network graphics نوعی فایل عکس سبک برای تهیه تصاویر ترنسپرنت و آیکون است. این تصاویر در ادامه توسعه فایلهای GIF یجاد شدند. امروزه تصاویرPNG برای تهیه عکسهای ترنسپرنت و تصاویرGIF برای تهیه عکسهای متحرک استفاده می شوند. PSD فایل پروژه های ویرایش عکس برنامه فتوشاپ است. برای مشاهده این عکسها حتما نیازی به نصب برنامه فتوشاپ نیست، با استفاده از نرم افزار PNG PSD Viewer نیز می توان این تصاویر را مشاهده کرد.همچنین برای اینکه ویندوز را قادر به پخش این تصاویر و بسیاری تصاویر دیگر به صورت ThumNail نمائید برنامه thumbview را دانلود کنید. TIFF مخفف Tag Image File Format نوعی فایل عکس است که در اسکنرها خیلی استفاده می شود.
فایلهای فشرده و Image فایلهای فشرده بر اساس هدف از استفاده شان دو نوع هستند: فایلهایImage و فایلهای فشرده معمولی. فایلهایimage جهت تهیه یک نسخه کپی ازCD ها استفاده می شود. به این نسخه بدلیClone گویند. برنامهClone CD نیز برنامه ای است که برای تهیه همین نسخه های بدلی استفاده می شود. برنامه های زیادی برای این منظور وجود دارند اما من برنامهUltra Iso را پیشنهاد می کنم. برای کار با فایلهایImage به یک درایو مجازی نیاز دارید که این برنامه همراه خود نصب می کند. فایلهایImage عبارتند از: NRG, BIN, CUE, ISO, IMG, IMA فایلهای فشرده معمولی با هدف فشرده کردن و کاهش حجم استفاده می شوند.
فرمت فشرده سازی معمولی ویندوز ZIP است. زیپ کردن علاوه بر کاهش حجم دو مزیت اصلی دارد اول اینکه چندین فایل را به صورت یک فایل زیپ می توانیدEMail کنید و همینطور روی فایل زیپ می توانید پسورد بگذارید. برای مدیریت فایلهای فشرده برنامهWinRAR را نصب کنید. این برنامه توانائی مدیریت کلیه فایلهای فشرده را دارد. بعلاوه امکانات فشرده سازی گسترده و ساخت فایلهای نصب را نیز دارد. برخی فایلهای فشرده در زیر لیست شده اند: 7ZIP فایل فشرده ویندوز که برخلاف فایلهای زیپ می توانند خودبخود اکسترکت شده و عملیاتی مانند نصب یک برنامه خاص را انجام دهد. جهت مدیریت این فایلها از برنامهwinrar استفاده کنید. CAB کابینت ها نوعی فایل فشرده هستند که برای نصب برنامه های حجیم مانند مایکروسافت آفیس استفاده می شوند.
برای ساخت یک کابینت درRUN عبارتIEpress را وارد کنید. با این برنامه حتی می توانید برنامه اجرائیEXE بسازید. این برنامه سالها درSystem32 ذخیره شده بود و شما نمی دانستید. JAR نوعی فایل فشرده است که بیشتر برای تهیه نسخه نصب بازیهای موبایل استفاده می شود. با برنامهWinRAR قابل مدیریت است. RAR فایلهای فشرده سازی ویژه برنامهWinRAR که حجم را تقریبا دو برابر فایل زیپ معمولی کاهش می دهند. کلیه فایلهای قابل دانلود این سایت با این فرمت فشرده شده اند. TAR نوعی فایل فشرده است که دیگر استفاده نمی شود و با برنامهWinRAR قابل مدیریت است. ZIP فرمت استاندارد تهیه فایلهای فشرده ویندوز که نیازی به نصب برنامه جانبی ندارد. برای فایلهای فشرده متنی کاربرد بیشتری دارند و فایلهای فیلم زیپ شده چندان تغییری در حجم ندارند.
 
انواع فرمت فایل های متنی: در ارائه مطالب این قسمت از سلسه مرانب تاریخی استفاده شده است و پسوندها براساس الفبا مرتب نشده اند. TXT فایلهای متن در ابتدا بسیار ساده بودند. فایلهای یکنواخت متنی صرف که تنها می توان نوع قلم یا اندازه قلم را برای کل متن تغییر داد. این متن ها در فایلهای TXT ذخیره می شدند. ایجاد و مدیریت این متنها اکنون به عهده notepad است. RTF با توسعه توانمندیهای تولید متن، اکتیوکس جدیدی به نامRich text طراحی شد که در آن می توان به ابتکاراتی در نوشتن اقدام کرد. مثلا برخی خطوط یا کلمات را درشتر نوشت. همچنین نوشتار رنگی نیز ممکن شد. در ویندوز 95 با ارائه نرم افزار wordpad که هنوز هم در ویندوز هست و کسی از آن خبری ندارد، امکان ایجاد و مدیریت این متن ها بوجود آمد. DOC مایکروسافت خیلی زود نسخه جدیدی از نرم افزارهای تولید
متن به نامOffice 97 را ارائه کرد که در آن علاوه بر تهیه متنهای ترکیبی می شد از تصاویر نیز استفاده کرد. متنهای نوعDOC همچنان درOffice 2003 نیز ادامه یافتند و درOffice 2007 جای خود را به فرمت DOCX دادند. PDF فایلهای تولید شده با نرم افزارWord یک ایراد عمده داشتند. با نقل و انتقال این فایلها بویژه در اینترنت چیدمان آنها درهم می ریخت. نرم افزارهای تولیدPDF توسط شرکت Adobe این ایراد عمده را برطرف کرد.
PDF مخففPortable Document File نوعی فایل متنی است که بر خلاف فایلهایDoc چیدمان آن به سادگی تغییر نمی کند و برای همین در وب بسیار استفاده می شود. با استفاده از برنامهAdobe Reader که یک نرم افزار مجانی است می توانید فایلهای PDF را مطالعه کنید اما برای ساخت این فایلها نیاز بهAdobe Acrobat Writer دارید که پولی است.
انواع فرمت پارتیشن ها همانطور که در ویندوز هر یک از پارتیشن های شما ممکن است از نوع FAT32 یاNTFS باشند در لینوکس هم هر پارتیشن میتواند دارای فرمتهای مختلف باشد. البته در لینوکس این تقسیم بندی قدری متنوع تر است و هر کدام برای منظور خاصی به کار میروند. هنگام نصب به شما توصیه میشود که حداقل سه پارتیشن ایجاد کنید. یکی برای حافظه مجازی با فرمت SWAP و دو پارتیشن دیگر برای ریشه و امور boot شدن با فرمت ext3 . SWAP این فرمت برای پارتیشنی به کار میرود که لینوکس برای ایجاد حافظه مجازی استفاده میکند. فرض کنید میخواهید از برنامه ای استفاده کنید که احتیاج به مقدار زیادی حافظه RAM دارد.
لینوکس از این فرمت برای شبیه سازیRAM روی هارد دیسک استفاده میکند. البته این نمیتواند به عنوان جایگزینی برای RAM در نظر گرفته شود زیرا سرعت آن بسیار پایین تر ازRAM است. ولی تا وقتی که شما RAM خود را افزایش دهید میتواند کار شما را راه بیندازد. اندازه این پارتیشن باشد باید به اندازه حافظهRAM ویا دوبرابر آن باشد. اگر فضای کافی روی هارد دیسک خود دارید پیشنهاد میشود فضایی معادل دو برابرRAM به این پارتیشن اختصاص دهید. البته باید توجه داشته باشید که این مقدار بدون توجه به مقدار حافظه ای که دارید باید بین 32MB تا 2GB باشد. به عنوان مثال اگر مقدار RAM شما 2GB است نمیتوانید 4GB به این پارتیشن اختصاص دهید. ext2 این فرمت برای زخیره اطلاعات معمولی که کاربر به طور روزمره با آن سروکار دارد به کار میرود. ext3 این فرمت نسخه ارتقا یافته ext2 است که نسبت به نسخه قبل خود دارای چندین مزیت است.
همانطور که میدانید قبل از اینکه کامپیوتر خود را خاموش کنید باید آن راShut Down کنید. اگر به هر دلیلی این کار انجام نشود دفعه بعد که کامپیوتر را روشن میکنید درایوها باید از نظر انسجام اطلاعات تست شوند. ولی در فرمت ext3 از روشی به نامJournaling استفاده میشود که این کار در مدت زمان بسیار اندکی صورت می گیرد و این ربطی به اندازه درایو شما ندارد. از نظر انسجام داده ها و سرعت دسترسی نیز این فرمت بهتر از نسخه قبلی خود عمل میکند. ضمنا تبدیل از ext2 بهext3 و بالعکس به آسانی بدون از دست دادن اطلاعات امکان پذیر است. Vfat این نوع پارتیشن برای اشاره به درایوهایی است که در ویندوز به نام FAT32 شناخته میشوند.
درایوهای اصلی لینوکس نمیتوانند با این فرمت پارتیشن بندی شده باشند، ولی امکان خواندن و نوشتن در این پارتیشن*ها بدون مشکل وجود دارد. RAID (Redundant Array of Independent Disks) فرض کنید که چند هارد دیسک با اندازه های کوچک دارید و میخواهید این هارد دیسکها به عنوان یک هارد دیسک بزرگ عمل کنند. این کار برای افزایش راندمان خواندن/نوشتن همچنین برای مواقعی که میخواهید در آن واحد اطلاعاتتان روی چند هارد دیسک نوشته شود استفاده میشود. این نوع پارتیشن بندی دارای انواع سخت افزاری و نرم افزاریست که هر کدام به سطوح مختلف تقسیم میشوند. انواع پسوند فایل ها DBF فايل داده‌اي كه در برنامه‌هاي حساب‌داري Data Ease استفاده مي شود.
.DCF فايلي كه در برنامه‌ي Chart XL 3.0 محصولHarvard Graphics به كار مي‌رود. .DCR يك فايل فيلمي كه با نامPublished Shockwave در برنامه‌يDirector Shockwave Studio 8.5 به وجود مي‌آيد. اين برنامه محصولMacromedia است. .DCT يك بانك اطلاعاتي كه محتوي واژه‌نامه بوده و در برنامه‌هاي مختلفي وجود دارد. از جمله‌ي اين برنامه‌ها‌ مي‌توان به Clarion Database Developer اشاره نمود. .DEVو.DRV فايل راه‌انداز وسايل كه در برنامه‌هاي مختلف وجود دارد. منظور از راه‌انداز، نرم‌افزاري است كه سخت‌افزارهاي جانبي كامپيوتر را قادر مي‌سازد با كامپيوتر ارتباط برقرار كنند. .DIC فايل واژه‌نامه‌اي كه در برخي از برنامه‌هاي كاربردي مانندLotus Notes وMicrosoft Winword وجود دارد. DIR فايل‌هاي بومي(محلي) كه در برنامه‌يDirector Shockwave Studio 8.5 مورد استفاده قرار مي‌گيرند. برنامه‌ي مذكور محصول شركت Macromedia مي‌باشد.
منظور از فايل‌ بومي(محلي)، فايلي است كه به صورت اوليه‌اش مورد استفاده قرار مي‌گيرد. براي مثال بسياري از برنامه‌هاي كاربردي مي‌توانند با فايل‌هايي كه داراي فرمت‌هاي مختلف هستند كار كنند. اما براي اين كار لازم است كه اين فايل‌ها قبلاً به فرمت محلي برنامه‌ي كاربردي تبديل شوند. .DIS فايل‌ حاوي كلمات مترادف كه در برنامه‌هاي گرافيكيCorel DRAW مورداستفاده قرار مي‌گيرد. DLD فايل داده‌اي كه در برنامه‌يLotus1-2-3 استفاده مي شود. .DLL اين پسوند معرف فايل‌هايي است كه توانايي برقراري ارتباط با كتابخانه ها‌ي اينتراكتيو بر روي اينترنت را دارند. اين فايل‌ها معمولاً در سيستم‌عامل‌هاي ويندوز وOS/2 وجود دارند و تنها وقتي كه برنامه‌هاي مرتبط با آنها اجرا مي‌گردند در حافظه بارگذاري مي‌شوند. .DLS فايل نصب كه براي برنامه‌يNorton Disk Lock استفاده مي‌شود. .DMP اين فايل شامل بخشي از داده‌هاي حافظه‌ي كامپيوتر است. فايل مذكور وقتي كه يك برنامه پيش‌ از موعد تمام مي‌شود به وجود مي آيد. .DOC اين پسوند به فايل‌هاي سندي و متني كه در برنامه‌هاي واژه‌پرداز به وجود مي‌آيند تعلق دارد. از جمله‌ي اين برنامه‌ها مي‌‌توان بهMicrosoft Word وCorel Wordperfect اشاره نمود. .DOS يك فايل متني كه در سيستم‌عامل‌هاي ديسك توليد مي‌شود.
منظور از سيستم‌عامل ديسك، سيستم‌عامل‌هايي است كه هنگام شروع يا راه‌اندازي دوباره‌ي سيستم از ديسك بارگذاري مي‌شود. .DOT يك فايل سندي كه در Microsoft Word مورد استفاده قرار مي‌گيرد. .DRW فايل گرافيكي كه در برنامه‌هايDraw iGrafx Business وMicrosoft Windows مورد استفاده قرار مي‌گيرد. .DS4 فايل گرافيكي كه در برنامه‌هاي Micrografx Designer 4 مورد استفاده قرار مي‌گيرد. .DSF فايل گرافيكي برداري كه در برنامه‌هاي iGrafx Designer وMicrografx Designer محصول شركت Micrografx وجود دارد. دو برنامه‌ي مذكور برنامه‌هاي گرافيكي هستند. .DSG فايل بازي ذخيره شده در برنامه‌ي DOOM مي‌باشد.
.DSS فايل صوتي ديجيتالي كه در برنامه‌يDigital Soup به وجود مي‌آيد. .DTP اين پسوند معرف سند متني موجود در برنامه‌ي Timeworks Publisher 3.X مي‌باشد. علاوه بر اين، فايل نشر در برنامه‌ي Publish It! محصول ميكروسافت نيز داراي اين پسوند است. .DVC فايل داده‌اي كه در برنامه‌يLotus 1-2-3 مورد استفاده قرار مي‌گيرد. .DWT فايلي كه توسط برنامه‌يDream Weaver 4.0 به وجود مي‌آيد. اين برنامه براي ايجاد صفحه‌يHTML مورد استفاده قرار مي‌گيرد. برنامه‌ مذكورMacromedia مي‌باشد. .EBY فايلي مقصدي كه به بررسي خطا مي‌پردازد و با برنامه‌ي Geo Works كه يك برنامه‌ي اينترنتي متحرك است مورد استفاده قرار مي‌گيرد. .HFX اين پسوند معرف فايل داده‌اي صوتي است كه با مودم‌هايUS Robotics Rapid Comm ارتباط دارد. .HGL پسوند مذكور براي فايل ترسيمي موجود در برنامه‌ي Graphics Language به كار مي‌رود. اين برنامه‌ محصول شركت Hewlett-Packard است. .HIT اين پسوند نشانگر فايل صوتي است كه با سيستمHitplayer مرتبط مي‌باشد.Hitplayer يك سيستم صوتي شبكه شده است كه محصول شركت Digigram مي‌باشد. .HLP پسوند فوق معرف فايلHelp است كه در برنامه‌هاي كاربردي مختلف وجود دارد. .HPK در برنامه‌يHPACK از اين پسوند براي نشان دادن فايل آرشيوي فشرده شده استفاده مي‌شود.HPACK يك برنامه‌ي آرشيوي چند سيستمي است. .HSI اين پسوند معرف فايل‌هاي گرافيكي است كه در برنامه‌هاي كاربردي شركت Handmade Software وجود دارند. .HST اين پسوند معرف فايل تاريخچه است كه در بعضي از برنامه‌ها مانند Pro Comm Plus وجود دارد. .HTM اين پسوند نشانگر فايلي است كه در برنامه‌ي HomeSite مورد استفاده قرار مي‌گيرد. برنامه‌ي مذكور يك ويرايشگر HTML و محصول شركتMacromedia است. .HTML و .HTM اين پسوند معرف فايلHypertext Markup Language است. HTML زباني است كه از آن براي طراحي محتواي وب استفاده مي‌شود. بنابراين فايل‌هاي HTML اساساً با صفحات وب در ارتباط هستند. .HYC برنامه‌ي Corel Wordperfect اين پسوند را براي فايلHypenation به كار مي‌برد. اين فايل در برنامه‌هاي كاربردي ويندوز استفاده مي‌شود. .HYD اين پسوند نشان‌دهنده‌ي فايل Hyphenation Dictionary است كه برنامه‌ي Corel Wordperfect، آن را براي برنامه‌هاي كاربردي ويندوز استفاده مي‌كند. .HYP اين پسوند معرف فايل فوق‌متنHypertex است كه در برنامه‌‌هاي كاربردي مختلف استفاده مي‌شود.
در چنين فايلي عناصر با استفاده از لينك‌هاي فعال با يكديگر ارتباط دارند. .ICA اين پسوند براي فايل گرافيكي مبتني بر استانداردIOCA به كار مي‌رود. .ICC اين پسوند نشان‌دهنده‌ي فايل تصويري چاپگر است كه در برنامه‌هاي كاربرديKodak مورد استفاده قرار مي‌گيرد. .ICO در سيستم‌عامل ويندوز 3.X از اين پسوند براي نشان دادن فايل آيكون استفاده مي‌شد. .ICS در برنامه‌ي پست‌الكترونيكيMicrosoft Outlook از اين پسوند براي نمايش فايل تقويم استفاده مي‌شود. .IDF اين پسوند معرف فايل Instrument Drivers است كه در سيستم‌عامل‌هاي ويندوز از آن در فايل‌‌هاي پيكربندي استفاده مي‌شود.
فايلInstrument Drivers مبتني بر پروتكلMIDI مي‌باشد. MIDI يك واسطه‌ي سري استاندارد است كه اتصال بين تركيب‌كننده‌هاي موسيقي، اسباب موسيقي و كامپيوترها را برقرار مي‌سازد. .IDW اين پسوند نشان‌دهنده‌ي فايل گرافيكي برداري است كه در برنامه‌ي IntelliDraw استفاده مي‌شود. .IDX اين پسوند معرف فايل شاخص‌گذاري است كه در برنامه‌هاي كاربردي مختلف مانند Microsoft Foxpro وClip Gallery وجود دارد. .IFO فايل‌ داده‌اي كه در برنامه‌يImageForge Pro استفاده مي‌شود. اين برنامه يك ابزار ويرايشي تصوير است كه شركت Cursor Arts آنرا براي سيستم‌عامل ويندوز 95 طراحي كرد. .IFP اين پسوند معرف فايل اسكريپتي است كه در برنامه‌يKnowledge Man مورد استفاده قرار مي‌گيرد.Knowledge Man يك برنامه‌ي كاربردي پايگاه داده‌اي است. .IFS اين پسوند براي فايل سيستمي موجود در سيستم‌عاملOS/2 به كار مي‌رود. شركتIBM خالق اين سيستم‌عامل‌ها است. .IGESيا IGS اين دو پسوند براي فايل‌هاي مبتني بر استانداردLGES به كار مي‌رود. اين استاندارد به شرح مدل‌هاي ايجاد شده توسط برنامه‌هاي طراحي مي‌پردازد.
استاندارد مذكور شامل تعداد متنوعي از اشكال هندسي پايه است و روش‌هايي را براي شرح ترسيمات و نمودارهاي مهندسي ارايه مي‌دهد. .IGX اين پسوند در ارتباط با برنامه‌هاي iGrafx Professional، iGrafx Flow Charter، iGrafx Process و iGrafx Process for Six Sigma استفاده مي‌شود. اين برنامه‌ها محصول شركتMicrografx هستند. .IIF اين پسوند معرف فايل Interchange است كه در برنامه‌ي Quick Books وجود دارد و براي ويندوز به كار مي‌رود. اين برنامه محصول شركت Intuit مي‌باشد. .IMP اين پسوند براي فايل صفحه‌گسترده‌ي Improve به كار مي‌رود. اين فايل را در برنامه‌هاي كاربرديLotus مي‌توان يافت. .IND اين پسوند معرف فايل شاخص‌گذاري است كه توسط برنامه‌يdBase IV استفاده مي‌شود. .INDD اين پسوند نشان‌دهنده‌ي فايلي است كه در برنامه‌ي Adobe InDesign استفاده مي‌شود. برنامه‌ي مذكور در سال 1999 به بازار عرضه شد.
معـــــروف ترین فرمــــت فایل هـــــا معروفترين فرمتهاي انيميشن: GIF,SWF,AVI,FLI,FLC معروفترين فرمتهاي صفحات وب: HTML,ASP,PHP,CGI,XML,JSP معروفترين فرمتهاي متن: TXT,DOC,RTF,WRI فايلهاي اجرايي: EXE,PIF,MSI,COM فايلهاي راهنما: HLP,CHM فايلهاي موقتي ويندوز، ميتوانيد حذفشان كنيد: TEMP گزارشهاي ويندوز و نرم افزارها، ميتوانيد حذفشان كنيد: LOG فايلهاي مربوط به ويندوز، اين فايلها را تغيير ندهيد: INI,DLL,INF,REG,CFG معروف ترين فرمتهاي تصويري: BMP,JPG,PSD,GIF,TIF,TGA,PNG,WMF,PSP معروفترين فرمتهاي صوتي: WAV,MP3,MID,CDA,VOC,WMA,ASF,RM,RA,MPA معروفترين فرمتهاي فيلم: MPG,AVI,MOV,MP4,WMF,RM,DAT


:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کاریاب

فرمت‌های گرافیکی مختلف چه تفاوت‌ها و کاربردهایی دارند؟

jpg باید سیو کنم یا png؟ وکتور چیه؟ tiff کاربردش چیه؟ فرمت raw تو دوربین کارش چیه؟! فرمت های گرافیکی مختلف و بسیار زیادی وجود دارند. احتمالا شما هم هنگام طراحی، ادیت عکس، عکاسی و حتی آموزش فتوشاپ و سایر نرم افزارهای گرافیکی… با این سوالات رو به رو شده اید.

اکثر طراحی‌های گرافیکی موجود در فضای آنلاین، یک فایل تصویری هستند. بعلاوه، هر طرح چاپ شده روی کاغذ، پلاستیک، تیشرت و غیره هم یک فایل تصویری است. این فایل‌ها، فرمت‌های گرافیکی مختلفی دارند که هر کدام برای منظور خاصی مناسب هستند، به همین دلیل باید از فرمت‌های تصویری مناسبی استفاده کنید. اگر از فرمت اشتباه استفاده کنید، به نتیجه ای اشتباه یا بی‌کیفیت در فضای مجازی یا واقعی می‌رسید و این امر اعتبار کسب و کار شما را زیر سوال می‌برد.

اغلب فایل‌ها در دو طبقه اصلی دسته بندی می‌شوند: فایل‌های رستر (raster) و فایل‌های وکتور (vector). هر طبقه کاربرد خاص خودش را دارد. بسته به هدف و کاربرد، هر طرح گرافیکی، باید فرمت متفاوتی ارائه شود. برای مثال فرمت مورد نیاز برای طراحی پیکتوگرام با فرمت طراحی تمبر پستی و حتی طراحی لوح تقدیر متفاوت است. البته برخی از فایل‌ها دارای عناصری از هر دو طبقه هستند. بررسی تفاوت میان این دو طبقه، شروع خوبی برای آشنایی شما با فرمت‌های گرافیکی مختلف است.

 

تفاوت میان فایل‌های رستر و وکتور

در ابتدا باید تفاوت میان فایل‌های رستر یا پیکسلی و وکتور یا برداری را مورد بررسی قرار دهیم.

فایل‌های تصویری رستر

تصاویر رستری، از مجموعه پیکسل‌ها یا نقاط رنگی برای شکل دهی به تصویر، ساخته می‌شوند. فرمت‌های گرافیکی JPEG، GIF و PNG در دسته تصاویر رستری قرار می‌گیرند. هر عکسی که در فضای آنلاین یا به صورت چاپی مثلا در یک تراکت یا بروشور مشاهده می‌کنید، دارای فایل رستر بوده است.

پیکسل‌ها به نسبت رزولوشن (Resolution) با وضوح بالا یا پایین مشخص می‌شوند. زمانی که پیکسل‌ها در فضایی نامتناسب با تعدادشان قرار بگیرند، به تصاویری کدر و مبهم می‌رسیم. برای حفظ کیفیت تصاویر پیکسلی در حین تغییر سایزشان باید رزولوشن آنها را حفظ کنیم. باید فایل‌های رستر را در همان ابعادی که می‌خواهیم مورد استفاده قرار دهیم، ذخیره کنیم.

 

فایل‌های تصویری وکتور

فایل‌های وکتور، انعطاف پذیری بیشتری دارند. آنها با کمک فرمول‌های نسبی تهیه می‌شوند. فرمت‌های EPS، AL و PDF برای تهیه تصاویر گرافیکی که به طور مداوم باید تغییر اندازه پیدا کنند، مناسب هستند. تصاویر گرافیکی مربوط به لوگوها و برندها به صورت وکتور تهیه می‌شوند و همواره باید فایل اصلی آنها را در اختیار داشته باشید. وکتورها را می‌توانید به اندازه یک استامپ یا پوستر روی تریلی 18چرخ بسازید!

می‌توانید از طراح لوگوی شرکت بخواهید تا فایل وکتور را در اختیارتان قرار دهد و آن را برای مصارف دیگر ذخیره کنید. مفهوم دیگری که در مورد فرمت‌های گرافیکی باید به آن توجه کرد، رزولوشن است که در ادامه آن را بررسی می‌کنیم.

 

رزولوشن بالا در برابر رزولوشن پایین

آیا تا کنون با DPI یا PPI مواجه شده اید؟ عبارت  DPI مخفف «Dots Per Inch» یا نقاط قرار گرفته در هر اینج و عبارت PPI مخفف «Pixel Per Inch» یا پیکسل در هر اینچ است. این مفاهیم برای اندازه گیری تناسب چگالی هر تصویر با کاربردش، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در حین اندازه گیری DPI یا PPI باید بدانید که تصویرتان در وب یا به منظور چاپ مورد استفاده قرار خواهد گرفت. وب سایت‌ها تصاویر را با 72dpi نشان می‌دهند که رزولوشن اندکی محسوب می‌شود. البته تصاویر با این مقدار وضوح در فضای وب، موجدار دیده می‌شوند. این وضوح برای چاپ شدن مناسب نیست. تصاویر چاپی به رزلوشن بالای 300dpi نیاز دارند.

نباید سیستم عامل را فریب دهید. با فتوشاپ می‌توانید جادو کنید، ولی جادوی تولید پیکسل، امکان ندارد. نمی‌توانید تصویری را از وب بردارید و آن را با وضوح مناسب به ابعاد مدنظر پروژه چاپی خودتان برسانید. در نهایت به تصویری پیکسلی شده می‌رسید که کش آمده و از ریخت افتاده است.

 

انواع فرمت‌های گرافیکی

در ادامه ده نوع اصلی از فرمت‌های گرافیکی را به همراه کاربردشان معرفی خواهیم کرد.

 

1.JPEG (یا JPG) مخفف Joint Photographic Experts Group

متداول ترین نوع تصاویر گرافیکی در فضای وب و یکی از تصاویر مورد استفاده در اسناد شرکتی، فرمت JPEG است. این تصاویر تحت عنوان Lossy Compression هم شناخته می‌شوند. چون کیفیت تصویرشان با کاهش اندازه فایل، کاهش می‌یابد.

می‌توانید از این فرمت برای پروژه‌های روی وب، اسناد و فایل‌های مایکروسافت آفیس یا پروژه‌های طراحی کاتالوگ و سایر پروژه های چاپی با رزولوشن بالا استفاده کنید. برای رسیدن به خروجی مناسب باید به وضوح و اندازه فایل توجه کنید.

اگر به تصاویر وب شفاف نیاز دارید، از این فرمت استفاده نکنید. چون JPEG فاقد کانال transparency است و زمینه رنگی واحدی دارد. اگر در پروژه به شفافیت نیاز دارید از GIF و PNG استفاده کنید. اگر هم به تصویر لایه بندی شده و فایل ویرایش نیاز دارید هم فرمت JPEG مناسب نیست. چون این فرمت دارای تصویری فلت است. یعنی تمامی ‌ویرایش‌های قبلی در قالب یک لایه واحد ذخیره شده‌اند و قابل تغییر نیستند. فایل  فتوشاپ یا PSD نمونه‌ای از تصویر قابل ویرایش است.

JPG در برابر JPEG

در واقع تفاوتی میان پسوند‌های فایل .jpeg و .jpg وجود ندارد. تنها نام فایل متفاوت است و عملکرد هر دو فرمت یکسان است. دلیل وجود این دو پسوند در این است که JPEG به صورت JPG خلاصه شده تا با محدودیت پسوند سه کاراکتری در نسخه‌های اولیه ویندوز‌ها سازگار شود. امروزه دیگر چنین ضرورتی وجود ندارد و .jpg پسوند استانداردی برای بسیاری از برنامه‌های نرم افزاری تصویری است.

2.PNG مخفف Portable Network Graphics

فرمت‌های گرافیکی PNG برای اسنادی مثل صفحات وب مناسب است ولی برای پروژه‌های چاپی مناسب نیست. این فرمت «Lossless» است یعنی بدون تغییر کیفیت قادر به ادیت آنها هستید.

دلیل استفاده از PNG‌ها در اغلب پروژه‌های وب، امکان ذخیره‌سازی تصویر حاوی رنگ‌های بیشتر روی پس زمینه‌ای شفاف است. بنابراین به تصویری باکیفیت و دقیق تر می‌رسید. اگر نیازمند فایل‌های کوچک و عکس‌هایی با رنگ‌های محدود هستید پس از این فرمت استفاده کنید. ولی در حین کار روی عکس‌های پرتره و آثار هنری از فرمت PNG استفاده نکنید. با اینکه این فرمت به راحتی عکس‌هایی با رزولوشن بالا را پشتیبانی می‌کند ولی حجم فایل تا حد زیادی افزایش می‌یابد. پس فرمت  JPEG برای کار با اینگونه پروژه‌ها بهتر است.

در پروژه‌های چاپی هم از فرمت‌های گرافیکی PNG استفاده نکنید چون این فرمت برای صفحه نمایش مناسب است. البته می‌توانید فرمت PNG را پرینت بگیرید ولی بهتر است از فایل JPEG یا TIFF استفاده کنید.

 

3.GIF مخفف Graphic Interchange Format

متداول ترین نوع فرمت‌های گرافیکی انیمیشنی که در صفحات Tumblr و تبلیغات بنری مشاهده می‌شوند، همین گیف‌ها (تلفظ درست دیگر: جیف) هستند. این فرمت در حالت پایه از 256 رنگ در فضای رنگی RGB ساخته می‌شود. حجم این فایل با توجه به تعداد محدود رنگ‌ها تا حد زیادی کاهش می‌یابد. این فرمت برای پروژه‌های وب که نیازمند بارگذاری سریع تصویر هستیم؛ بسیار مناسب است ولی برای تصاویر عکاسی و با کیفیت از آن استفاده نکنید. چون گیف با بالاترین رزولوشن هم دارای محدودیت رنگ است. تصاویر عکاسی شده دارای هزاران رنگ هستند و اگر به گیف تبدیل شوند بسیار زمخت و فاقد جذابیت دیده می‌شوند.

 

فرمت گیف هم برای پروژه‌های چاپی مناسب نیست چون باز هم با محدودیت رنگ و فقدان عمق مواجه هستید. اگر هم به تصاویر قابل ادیت و لایه بندی شده نیاز دارید به جای فرمت تخت گیف از فایل PSD استفاده کنید.

 

4.TIFF مخفف Tagged Image File

این فرمت رستری، بسیار با کیفیت است. از این رو در ابتدا برای عکاسی و چاپ محتوا از روی دسکتاپ مورد استفاده قرار می‌گرفت. در حین اسکن کردن مدارک یا عکس گرفتن با دوربین دیجیتال با فایل‌های TIFF مواجه می‌شوید. می‌توان از فایل‌های TIFF به عنوان تصاویر JPEG هم استفاده کرد. چون اندازه این فرمت در مقایسه با گذشته بسیار کوچکتر شده است.

اگر به محتوای چاپی با کیفیت نیاز دارید از TIFF استفاده کنید. این فرمت به همراه فرمت RAW از جمله فرمت‌های گرافیکی بسیار با کیفیت است. از TIFF برای چاپ تصاویر در اندازه‌های بسیار بزرگ استفاده کنید. برای اسکن اسناد، عکس‌ها و آثار هنری از این فرمت استفاده کنید. در حین کار با گرافیک‌های وب از این فرمت استفاده نکنید. با اینکه بسیاری از مرورگرها از TIFF پشتیبانی می‌کنند ولی این فرمت برای چاپ مناسب است. پس در فضای وب برای رسیدن به تصاویر با کیفیت از JPEG یا PNG استفاده کنید.

 

5.PSD مخفف Photoshop Document

فایل‌های PSD در فضای ادوبی فتوشاپ، ساخته و ذخیره می‌شوند. این فایل حاوی لایه‌هایی است که تغییر و اصلاح تصاویر را بسیار ساده می‌کند. نرم افزار فتوشاپ فایل‌هایی با فرمت رستر تولید می‌کند که بزرگترین عیب آن هم محسوب می‌شود.

برای ادیت عکس ‌ها، اصلاح رنگشان و اضافه کردن لایه متنی می‌توانید از PSD  استفاده کنید. برای انتشار دیجیتالی و کاغذی آثار هنری مثل عکس، نقاشی، طراحی و غیره می‌توانید از این فرمت استفاده کنید. برای موکاپ (mockup) پا پیش نمایش وب سایت و اپلیکیشن هم می‌توان از PSD استفاده کرد. چون در این پروژه‌ها با وجود لایه‌ها در این فرمت به راحتی می‌توان عناصر UI (رابط کاربری) را تغییر داد. برای تغییر انیمیشن و ویدئوهای ساده و تلفیق آنها با یکدیگر می‌توان از نرم افزار فتوشاپ استفاده کرد.

اگر می‌خواهید پیش نمایش پروژه یا تصویری را به صورت آنلاین برای مشتری ارسال کنید، از PSD استفاده نکنید. فرمت JPEG برای این کار مناسب است. اول PSD را به JPEG تبدیل کرده و بعد از تأیید نهایی پروژه فایل اصلی را ارسال کنید. برای چاپ نهایی پروژه هم از  PSD استفاده نکنید، چون بسیاری از پرینترها این فرمت را نمی‌پذیرند و باید آن را به JPEG یا TIFF تبدیل کنید.

 

6.PDF مخفف Portable Document Format

ادوبی با هدف ثبت و بازبینی اطلاعات حاصل از هر کاری روی هر کامپیوتر و سیستمی، فرمت PDF را طراحی کرد. اگر طراح لوگوی شرکت، طرح را با فرمت PDF  ذخیره کند، بدون نیاز به هرگونه نرم افزار طراحی قادر به مشاهده و دستکاری آن هستید.

 

برای چاپ محتوا و انتشار آن در فضای وب می‌توانید از این فرمت استفاده کنید. ولی اگر می‌خواهید تصویر را ادیت کنید، می‌توانید از اپلیکیشن دیگری استفاده کنید. برای ادیت تصاویر رستری از فتوشاپ و برای ادیت تصاویر گرافیکی وکتوری از ایلوستریتور استفاده کنید.

 

7.EPS مخفف Encapsulated Postscript

فایل‌های EPS با فرمت وکتوری برای تولید تصاویر گرافیکی با وضوح بالا برای چاپ مناسب هستند. تقریباً هر نرم افزار طراحی قابلیت تولید فرمت EPS را دارد. فایل EPS در ابتدا با فرمت وکتور تولید می‌شد ولی حالا داده‌های تصویری وکتوری ورستری را در بر می‌گیرد.

 

اگر می‌خواهید لوگوی وکتوری را برای کارفرما، طراح یا چاپگر ارسال کنید از EPS استفاده کنید. با فایل EPS دیگر نگران محل قرارگیری یا نحوه چاپ شدن لوگو نخواهید بود. این فرمت فارغ از اندازه همواره با رزولوشن مناسب به نمایش در می‌آید.

در حین کار با تصاویر عکاسی شده یا آثار هنری از این فرمت استفاده نکنید. این فرمت می‌تواند تصاویر رستر را در برگیرد ولی در اصل برای وکتورها مناسب است. در این شرایط از فرمت‌های گرافیکی‌PSD، TIF یا JPEG استفاده کنید. برای نمایش آنلاین تصاویر هم در ابتدا فرمت JEPS را به JPEG، PNG یا GIF تبدیل کنید.

 

مطلب پیشنهادی: انواع دوربین عکاسی

 

7.AI مخفف Adobe illustrator Document

طراحان، فرمت AI را ترجیح می‌دهند و این فرمت برای استفاده در تمامی‌پروژه‌های وب، چاپی و غیره مناسب است. نرم افزار ادوبی ایلوستریتور در صنعت طراحی برای خلق آثار هنری به کار می‌رود. ایلوستریتور فایل‌های وکتوری تولید می‌کند که دستکاری و تغییرشان بسیار ساده است. البته این نرم افزار قادر به تولید تمامی‌فرمت‌های گرافیکی که تا اینجا به آنها اشاره شده هست.

 

برای طراحی لوگو، آیکون یا نشان‌های برند می‌توانید از این فرمت استفاده کنید. این تصاویر را می‌توان به هر اندازه‌ای تبدیل کرد که برای مصارف مختلف مناسب است. اگر از تصویر رستری استفاده می‌کنید، نرم افزار ایلوستریتور چندان برای دستکاری آن مناسب نیست و ابزارهای محدودی برای ویرایش آن دارد. در این صورت نرم افزار فتوشاپ امکانات بیشتری مثل تنظیم رنگ، کنتراست و روشنی را در اختیارتان قرار میدهد.

 

9. INDD مخفف Adobe InDesign Document

این فرمت در نرم افزار ادوبی InDesign تولید و ذخیره می‌شود. این نرم افزار برای نشریات، روزنامه‌ها، مجلات و کتاب‌های الکترونیک، مناسب است.

 

فایل‌های حاصل از نرم افزارهای فتوشاپ و ایلوستریتور را می‌توان در ایندیزاین با هم ترکیب کرد و به طراحی قوی تری رسید. امکان تولید محتوای تلفیقی از تصاویر و اطلاعات متنی به همراه چیدمان‌های مختلف در این نرم افزار وجود دارد.

 

10. RAW یا فرمت تصویری خام

تصاویر RAW حداقل پردازش را در فهرست فرمت‌های گرافیکی به خودشان اختصاص می‌دهند. در واقع اولین فرمت تصویری، همین است. هنگامی که با دوربین عکس می‌گیرید، فورا با فرمت RAW ذخیره می‌شود. زمانی که تصویر را به دستگاه جدیدی منتقل کرده و آن را با نرم افزاری ادیت می‌کنید، به شکل یکی از 9 فرمتی که تا اینجا به آنها اشاره شد، قابل ذخیره است.

 

تصاویر RAW بسیار ارزشمند هستند چون تمامی‌ عناصر درون عکس را بدون پردازش یا از دست دادن کوچکترین جزئیات حفظ می‌کنند. در نهایت اگر آنها را به فایل رستر یا وکتور تبدیل کنید، قادر به تبدیل و تغییرشان برای مصارف مختلف هستند. با توجه به آیکون‌های تصویر فوق، چند نوع فایل تصویری خام وجود دارند. بسیاری از آنها به طور پیش فرض در دوربین‌های دیجیتال وجود دارد در ادامه هر کدام را توضیح می‌دهیم.

  • CR2: این نوع تصویر خام در Canon RAW2 وجود دارد و برای عکس‌های گرفته شده با این دوربین‌های دیجیتالی به کار می‌رود. این تصاویر مبتنی بر فایل TIFF هستند و کیفیت بالایی دارند.
  • CRW: این نوع تصاویر خام هم با Canon گرفته می‌شوند و قبل از فرمت CR2 وجود داشتند.
  • NEF: این فرمت هم فایل خام دوربین‌های نیکون و مخفف Nikon Electric Format است. امکان ادیت گسترده این فایل‌ها بدون تغییر نوع فایل‌ها وجود دارد. ادیت کردن با استفاده از دستگاه نیکون یا پلاگین فتوشاپ نیکون مسیر است.
  • PEF: این فرمت مخفف Pentax Electronic Format است که فایل تصویری خام دوربین‌های دیجیتالی Pentax است.

 

در نهایت 

کار با فایل‌ها و فرمت‌های گرافیکی، بسیار پیچیده تر از حد تصورمان است. در این مقاله با برخی از فرمت‌های اصلی آشنا شدید که برای شروع کار مناسب است. پس حالا می‌دانید که در چه زمانی باید از JPG، PNG یا TIFF برای چه پروژه‌ای استفاده کنید.



:: بازدید از این مطلب : 0
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 14 فروردين 1404 | نظرات ()